Anhörigkväll för dig som är nära en arbetslös ungdom


Är du anhörig till en ung vuxen som varken arbetar eller studerar? Välkommen till en informationskväll där du får konkreta verktyg och stöd för att hjälpa dig själv och din närstående. Du får även möjlighet att träffa andra som delar dina erfarenheter.


Tid: 24 november 2016 kl. 18-20.30.
Plats: Berghs School of Communication, Sveavägen 34, Stockholm


Anmäl dig här


Steget från tonåren till vuxenvärlden är inte lätt. Ibland blir tröskeln för hög av olika anledningar. Stockholms stad anordnar en informationskväll för alla stockholmare som är närstående till någon mellan 20 och 29 år som befinner sig utanför arbetsmarknaden och studier.


Vi vill stötta dig som stöttar en närstående i en utmanande situation. Under kvällen kommer du att träffa både de som jobbar med unga vuxna som befinner sig utanför arbetsmarknaden och studier och andra anhöriga som delar dina erfarenheter. Unga vuxna som själva har erfarenheter av utanförskap kommer under kvällen att berätta om vilket som var avgörande för dem att ta sig på benen igen.


Kvällens program


• föreläsning av Karin Enqvist, psykolog och en av författarna till boken Limbo: en bok om dem som fastnat i entrén till vuxenvärlden till deras oroliga, arga och vilsna föräldrar
• paneldebatt om temat ”Verktyg och erfarenheter att ta sig vidare?”
• mini-utbildning om sociala medier
• tilltugg och stöd för anhöriga i sina individuella behov


Du är välkommen att skicka dina frågor i förväg samt ställa dem under hela kvällen, även anonymt om du så vill. Stadens ungdomskonsulenter kommer att finnas på plats hela kvällen för att berätta om Stockholms stads insatser för att hjälpa de unga vuxna som saknar arbete och studier.


Du är varmt välkommen att få stöd och konkreta verktyg!


Varför anordnar Stockholms stad en anhörigkväll?


Stockholms stad har i juni 2016 startat projekt SUVAS för att förebygga utanförskap av unga vuxna. SUVAS har som syfte att under tre år söka upp 1 200 stockholmare som är 20-29 år och som idag saknar arbete och studier. SUVAS ungdomskonsulenter arbetar för att hitta de unga vuxna som inte har någon känd aktivitet och för att motivera dem till att göra en förändring.


Vill du veta mer?
Kontakta Eveliina Rengstedt, kommunikatör:
076-1249 114 / eveliina.rengstedt@stockholm.se


Med stöd av:Vidare till hela nyheten om:
Anhörigkväll för dig som är nära en arbetslös ungdomSe fler liknande nyheter:

Dela med dig:

Fler nyheter från Stockholms Stad